ÇANAKKALE / GELİBOLU - Namık Kemal Ortaokulu

Tarihçe

Gelibolu´nun kurtuluşundan sonra İlçemizde 1 erkek 2 karma olmak üzere 3 İlkokul açılmıştır.

1927 yılına kadar Cumhuriyet İlkokulu´nda kız ve erkek öğrenciler karma olarak öğretim görmekte iken, aynı yıl kız öğrenciler ayrılarak, eski kaymakamlık konutunun bulunduğu binaya yerleştirilerek "Tomris Hatun İlkokulu" adı altında, beş sınıflı beş öğretmenli bir ilkokul açılmıştır. Okulun ilk müdiresi Fatma SERVET hanımdır.

Bu okulun adı 1930-1931 eğitim-öğretim yılında değiştirilerek "Namık Kemal ilkokulu" adını almıştır. Okul 1953 yılına kadar eski kaymakamlık konutunun bulunduğu yerde eğitim-öğretime devam etmiştir. 1953 depreminde okul binası büyük hasar gördüğünden öğrenciler ilçedeki diğer ilçedeki diğer okullara dağıtılmıştır. Aynı yıl bakanlık tarafından okulun yeni binasının inşaatına başlanmış, okul 1957-1958 eğitim-öğretim yılında yeni binasında eğitime başlamıştır.

Okulumuz 1997-1998 eğitim-öğretim yılında Namık Kemal İlköğretim Okulu olarak ismi değiştirilip sekiz yıllık öğretime banlanmıştır.

Zamanla okul binasında oluşan derin çatlaklar neticesinde yapılan yazışmalar ile Bayındırlık İl Müdürlüğünün teknik elemanlarınca binada ve zeminde yapılan teknik incelemeler, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Jeoloji fakültesi Önderliğinde bina ve zeminde yapılan etüt ve inceleme çalışmaları sonucunda binanın kullanımının sakıncalı olacağı sonucu çıkmıştır. Bina kaymakamlık makamının onayı ile 10.04.2007 tarihinden itibaren boşaltılmıştır.

2008 yılı ekim ayında başlatılan inşaat çalışmaları tamamlanarak, 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılına  16 derslik, 1 anasınıfı, 1 bilişim teknolojileri sınıfı, 1 fen bilgisi laboratuarı ve 1 çok amaçlı salon ile başlamıştır.

Günümüzde ise okulumuz artan öğrenci sayısı ile 20 derslik, 1 fen laboratuarı, 1 çok amaçlı salon ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 13.08.2015 - Güncelleme: 14.02.2020 11:03 - Görüntülenme: 1981